Evert Nijhuis
SAS Consultant bij NS Reizigers

Evert NijhuisVier jaar geleden kwam Evert Nijhuis als SAS Consultant in dienst bij PW Consulting. Met zijn achtergrond als Moleculair Bioloog zou je misschien denken dat hij een vreemde eend in de bijt is. Maar schijn bedriegt. Want er werken bij PW Consulting meer consultants met een niet IT-gerelateerde opleiding. En zij hebben allemaal iets gemeen: een sterk analytisch vermogen.
“Tijdens mijn promotieonderzoek en de daarop volgende loopbaan als wetenschappelijk onderzoeker kwam ik met grote hoeveelheden data in aanraking.” Evert reageert op de vraag waarom hij de switch naar IT gemaakt heeft. “Ik realiseerde me dat IT een steeds belangrijkere rol zal gaan spelen in wetenschappelijk onderzoek. Je hebt op een gegeven moment zoveel gegevens dat je niet meer weet wat je ermee moet. Daar heb je specifieke software voor nodig. Veel bestaande software was niet specifiek genoeg, de gedachte om zelf te leren programmeren liet me niet los. Dus toen de vacature van PW Consulting voorbij kwam heb ik direct gesolliciteerd.”

Peter Boons
Technisch beheer, een vak apart

Peter Boons“PW Consulting bood mij een vaste baan aan en ik heb ik tot op de dag van vandaag geen moment spijt gehad van het accepteren van dat aanbod. PW is een redelijk klein bedrijf. Iedereen kent elkaar en respecteert elkaar. De wegen zijn kort, de werksfeer is prettig. Door de steeds wisselende klantenkring kom ik in aanraking met verschillende takken van sport.” Aan het woord is Peter Boons, die vijf jaar geleden bij PW in dienst trad.
“Sinds ik bij PW werk hou ik mij bezig met het technisch beheer van de SAS-omgeving. Op dit moment ben ik bij Rijkswaterstaat werkzaam. Als technisch beheerder zie ik er o.a. op toe dat de SAS-portal goed functioneert, dat de servers draaien, dat de inleesjobs goed hebben gedraaid en dat de back-ups gemaakt zijn. Daarnaast zorg ik voor het promoveren van de ontwikkelde software naar de acceptatie- en de productieomgeving. Ik installeer de SAS-producten. En tenslotte werk ik mee aan het oplossen van incidenten. Als ontwikkelaars problemen hebben kijk ik of het ook op een andere manier gedaan kan worden. Dat werk als troubleshooter ligt mij goed. Dingen tot op het bot uitzoeken. Analytisch denken. Daar komt mijn achtergrond weer om de hoek kijken. Ook het werk als beheerder verveelt me niet. Ik word er blij van als het systeem probleemloos draait. Als gebruikers tevreden zijn.”

Stephan Minnaert
Van bron tot eindproduct

Stephan Minnaert

Stephan kwam enkele jaren geleden bij PW Consulting binnen. Uit onverwachte hoek. Hij studeerde namelijk aquatechnische ecotechnologie, een studie waar je leert analyses uit te voeren en na te denken. Een mooie link met het werken bij PW Consulting. “De eerste 2,5 jaar heb ik veel moeten leren. Het datamodelleren heb ik aan de hand van het werk in het veld geleerd, namelijk bij de Belastingdienst waar ik langere tijd heb gezeten. Na de opdracht bij de Belastingdienst ben ik voor de NS gaan werken. Dat was voor mij een mooie kans om alles zelf te leren, van bron tot het opleveren van het eindproduct.”

Het werken bij de NS was voor Stephan een superleerzaam traject. Bij de Belastingdienst was het werk zodanig georganiseerd, dat Stephan slechts een stukje van het werk deed. Bij de NS daarentegen moest hij hele trajecten oppakken. Moest zelf nadenken hoe het eindproduct eruit moest zien. En werkte hier samen met iemand die de rapportages ging maken. Op de vraag hoe hij aan zijn kennis is gekomen antwoordt Stephan: “Om dit werk te kunnen doen heb ik veel opleidingen gevolgd. Zo heb ik de Masterclass gedaan bij PW. Vervolgens een aantal cursussen Datamodelleren bij Harm van der Lek. En daarnaast heb ik enorm veel in het veld geleerd. Veel vragen gesteld aan collega’s. En gebruik maken van het interne Forum, waar je vragen op kan posten. Maar op het moment dat je met collega’s op een klus zit, val je sneller terug op collega’s. Zeker als dat senioren zijn.”

PW Consulting

PW Consulting