Maatwerk met Mendix

Tot vijf keer sneller applicaties ontwikkelen

Met behulp van het Mendix platform realiseert PW Consulting bedrijfsapplicaties tot wel vijf keer sneller. En bovendien tegen significant lagere kosten. Het Mendix Portal Platform stelt business analisten in staat zelf visueel processen en applicaties te modelleren en deze eenvoudig te integreren met bestaande systemen.

Soepele samenwerking tussen business en IT

Mendix is een volledig geïntegreerd, open, flexibel en XML-gebaseerd platform-as-a-service. In tegenstelling tot andere platforms, stelt de Mendix software ook analisten in staat om actief te participeren in het ontwikkeltraject. Gartner benoemde Mendix al in 2009 als een “Cool Vendor” in applicatie ontwikkeling. En terecht. De wijze waarop we Mendix in de praktijk toepassen zorgt voor een verbeterde samenwerking tussen Business en IT.

Mendix partner voor CRO’ s en universiteiten

PW Consulting heeft op basis van de moderne Mendix technologie en in samenwerking met het UMC Utrecht, Indicia en Mendix een nieuwe generatie electronic data capturing (EDC) oplossing ontwikkeld ten behoeve van het clinical trial proces. Deze oplossing is ontworpen voor commerciële (fda compliant) en niet commerciële studies. In een aantal opzichten onderscheidt de oplossing zich van traditionele produkten.

Selfservice voor de onderzoeker

Het produkt is zo opgezet dat de onderzoeker ermee kan werken zonder dat er extra ondersteuning nodig is van de datamanagementafdeling. Hierdoor is het haalbaar geworden om ook niet commerciële studies te ondersteunen zonder dat de datamanagementafdeling fors hoeft te worden uitgebreid.

Hoge flexibiliteit

Het EDC biedt een zeer hoge flexibiliteit waardoor de breedte in de range van onderzoeken die met name een onderzoeksinstelling als bijvoorbeeld een UMC kenmerkt, toch ondersteund kan worden.

Veel en uiterst praktische functionaliteit

In de ontwikkeling van het het EDC hebben onderzoekers en datamanagers van onder andere het Julius Centrum en de softwareengineers in een iteratief ontwikkelproces intensief met elkaar samengewerkt. Daardoor is een zeer praktische softwareoplossing ontstaan die dicht bij de praktijk staat. Dat zorgt voor grote herkenbaarheid bij gebruikers en een intuitieve gebruikerservaring.

Uitstekende prijs/prestatie onder aanbestedingsgrenzen

Door de toepassing van moderne ontwikkeltechnologie en het maken van een aantal slimme keuzes kan de uitgebreide functionaliteit die het EDC biedt vaak al geheel gehost en gesupport worden onder de bestaande aanbestedingsgrenzen. Daarmee komt de geboden oplossing al snel onder handbereik van veel UMC’s. Daarbij zijn we ook nog eens in staat om veel sneller mee te bewegen op veranderende eisen en individuele wensen.

Geen IT gedoe

Het EDC kan “as a service” (SAAS) afgenomen en is daarmee vanuit iedere plek op de wereld te benaderen. Dus geen gedoe meer met dingen als updates, security of backups. Wij hebben dit allemaal al voor u geregeld. En mocht u toch de voorkeur hebben om zelf te hosten, dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

Meer weten? Norberth Verhoeven beantwoordt graag alle vragen. Waarom wachten? Mailen kan naar norberth.verhoeven@pwconsulting.nl of bel naar het centrale nummer van PW Consulting. Dat is 0345-545060.