Click here for English >

PW Metadata Explorer

Bekijk, doorzoek en onderzoek uw SAS-metadata vanuit een webbrowser op een gebruikersvriendelijke manier. De PW Metadata Explorer is gebouwd met standaard SAS-technologie, en is vrij beschikbaar voor iedereen. Hiermee wordt alle informatie in de SAS-metadata toegankelijk, waaronder alle informatie van de SAS-desktopapplicaties.

Voordelen

Een eenvoudig interface

Doorzoek de metadata zonder dat je code of query’s hoeft te schrijven. De gebruikersvriendelijke interface is gebaseerd op moderne web-technologie om een optimale gebruikservaring te bereiken. De informatie over de metadata objecten zoals jobs, transformaties en kolommen en tabellen worden op een gestructureerde manier gepresenteerd.

Geen installaties van software nodig

De PW Metadata Explorer is een webapplicatie, en dus beschikbaar voor iedereen met adequate autorisaties op de SAS-metadata. Daarmee is de metadata toegankelijk voor iedereen, zonder de noodzaak voor een SAS-client, en zonder de installatie van software op desktops en laptops.

Toon alle details

Zoek naar een specifiek object door middel van een filter op alle objecten, of op een specifiek type object. Toon alle attributen en associaties voor een specifiek object, en blader door de gehele metadata door de associaties te volgen.

Uitgebreide informatie

Voor kolommen en voor jobs wordt uitgebreidere informatie getoond. Bij de resultaten voor kolommen wordt ook de tabel getoond waar de kolom toe behoort. Bij een job kunnen desgewenst ook in één overzicht alle stappen van die job getoond worden, met alle SAS-tabellen die gelezen, resp. geschreven worden in die stappen.

Eigenschappen

Doorzoek de metadata

Zoek door de metadata met eenvoudige of complexe zoekopdrachten.

Blader door de metadata

Navigeer door de metadata via de associaties.
Beveiligd

De PW Metadata Explorer gebruikt de SAS Mid-tier voor de authenticatie en autorisaties van de gebruiker. Gebruikers zien dan ook alleen de objecten waar zij volgens de informatie in de SAS Metadata toegang toe hebben.

Technische details

Vereisten

 • Server
  • SAS 9.4
  • SAS Stored Process Server
  • SAS Stored Process Web Application
 • Client
  • HTML5 Compatibele browser

Installatie

 • Haal dit zip bestand >
 • Unzip alles naar een source code repository.
 • Zorg dat de SAS tabellen en template stores kunnen worden overschreven door het account waaronder het Stored Processes draait.
 • Definieer een Stored Process op het bestand PW_MDE_UI.sas, met streaming output.

Uitvoeren

Start de applicatie vanuit een web-browser via de Stored Process Application
http://jouw_server:7980/SASStoredProcess/do
(het kan zijn dat je https: moet gebruiken, of een ander poortnummer), of direct via http://jouw_server:7980/SASStoredProcess/do?_program=/jouw/metadata/pad/PW Metadata Explorer

Wanneer het proces voor de eerste keer uitgevoerd wordt, kan het nodig zijn dat enkele van de hulpbestanden ververst moeten worden. Een mededeling daarover zal getoond worden, en het Stored Process zal dit vervolgens uitvoeren.

Het zip-bestand bevat een meer uitgebreide beschrijving van de installatiestappen.


Auteursrecht (C) 2019 PW Consulting
Dit programma is vrije software: je mag het herdistribueren en/of wijzigen onder de voorwaarden van de GNU Algemene Publieke Licentie zoals gepubliceerd door de Free Software Foundation, onder versie 3 van de Licentie of (naar jouw keuze) elke latere versie.

Dit programma is gedistribueerd in de hoop dat het nuttig zal zijn maar ZONDER ENIGE GARANTIE; zelfs zonder de impliciete garanties die GEBRUIKELIJK ZIJN IN DE HANDEL of voor BRUIKBAARHEID VOOR EEN SPECIFIEK DOEL. Zie de GNU Algemene Publieke Licentie voor meer details.

Je hoort een kopie van de GNU Algemene Publieke Licentie te hebben ontvangen samen met dit programma. Als dat niet het geval is, zie http://www.gnu.org/licenses/

DOWNLOAD HIER DE PW METADATA EXPLORER >

PW Consulting

PW Consulting