Masterclass Datavisualisatie

De Masterclass Datavisualisatie is een uitgebreide training die leert hoe je meer inzicht in data krijgt. Door middel van onze jarenlange expertise en door het werken in kleine groepen, brengen we je graag de fijne kneepjes van datavisualisatie bij.

De Masterclass Datavisualisatie bestaat uit de volgende vier workshops:

De Masterclass Datavisualisatie stelt je in staat om data op een effectieve wijze te visualiseren, presenteren en communiceren. Onze expertise en de persoonlijke aandacht staan hierin centraal. Daarom werken we tijdens de workshops met groepen van 4 tot maximaal 9 deelnemers. Ook kun je de workshops afzonderlijk volgen.

De Masterclass Datavisualisatie wordt in ons pand in Culemborg gegeven. Daar beschikken we over prima opleidingsfaciliteiten. Daarnaast kunnen wij de Masterclass Datavisualisatie ook in het eigen bedrijf laten plaatsvinden. Onze trainers komen graag naar je toe.

Kosten & Duur
De kosten voor deze 7 daagse masterclass bedragen 2995,- Euro. Hierbij zijn lunch en alle cursusmaterialen inbegrepen.

Workshop Fundamenten Datavisualisatie

Deze workshop behandelt diverse aspecten van datavisualisatie die vanuit wetenschappelijk onderzoek zijn onderbouwd. Tijdens de workshop besteden we veel aandacht aan het selecteren van de meest effectieve grafiekvormen voor uiteenlopende situaties. Daartoe ga je aan de slag met teamopdrachten en praktijkvoorbeelden om nog meer begrip van deze uitgangspunten te krijgen. Daarnaast geeft de workshop je beter inzicht in de toegevoegde waarde van informatiedashboards en welke regels je kunt hanteren om een dashboard zo optimaal en effectief mogelijk te ontwerpen. Natuurlijk is er gedurende de workshop genoeg gelegenheid om voorbeelden uit je eigen werksituatie te bespreken!

Kosten & Duur
De kosten voor deze 1 daagse workshop bedragen 495,- Euro. Hierbij zijn lunch en alle cursusmaterialen inbegrepen.

Workshop SAS Visual Analytics

Deze workshop neemt je mee in de wereld van SAS Visual Analytics en leert je om zelfstandig met de verschillende functionaliteiten te werken. Door middel van een uitgebreide challenge laten we je kennismaken met de verschillende functionaliteiten van SAS Visual Analytics. We dagen je uit om in teamverband diverse opdrachten uit te voeren, die leiden tot een zo optimaal mogelijke visualisatie van de data. Tenslotte presenteer je aan het einde van de challenge met je team de resultaten. Door de persoonlijke begeleiding tijdens de workshop is er meer dan genoeg ruimte om onze experts het hemd van het lijf te vragen. Teamwork en verkenning van de tool staan centraal in deze workshop. Daarnaast ligt de nadruk op het rapportagegedeelte van SAS Visual Analytics.

Kosten & Duur
De kosten voor deze 2 daagse workshop bedragen 995,- Euro. Hierbij zijn lunch en alle cursusmaterialen inbegrepen.

Workshop Data in Beeld

De workshop leert je een methode toe te passen waarmee je in beperkte tijd gedegen inzicht verkrijgt in je beschikbare data. Met behulp van SAS Visual Analytics ga je in teamverband data volgens een gestructureerde methode in beeld brengen. Daarmee vorm je een fundament dat als basis dient om specifieke (business) vragen te beantwoorden, datakwaliteit in beeld te brengen en dashboards te ontwikkelen. Zo leer je onder andere diverse vormen van beschrijvende statistiek te visualiseren en hoe je uitschieters kan herkennen. Het kunnen toepassen van deze methode maakt een eerste exploratie van data een beheersbaar proces, zonder het overzicht te verliezen in een grote hoeveelheid details. De methode stelt je in staat een balans te vinden tussen de hoeveelheid inspanningen en het verkrijgen van meer inzicht.

Kosten & Duur
De kosten voor deze 2 daagse workshop bedragen 995,- Euro. Hierbij zijn lunch en alle cursusmaterialen inbegrepen.

Workshop Storytelling met Data

Deze workshop leert je op effectieve wijze conclusies uit een data-analyse om te zetten in een verhaal waarin mensen worden meegenomen en waarbij je gebruik maakt van datavisualisaties om het verhaal kracht bij te zetten. De workshop start met een algemene training in storytelling. Je leert om het verhaal dat je wil overbrengen zó vorm te geven, dat het je publiek laat ervaren wat de data betekent. De technieken van storytelling ga je vervolgens toepassen in diverse oefeningen. Naast de principes van algemene storytelling gaan we tijdens de workshop in op specifieke technieken van datavisualisatie, om het verhaal extra kracht bij te zetten. Je leert onder andere welke datavisualisaties het meest effectief zijn in bepaalde situaties.

Kosten & Duur
De kosten voor deze 2 daagse workshop bedragen 995,- Euro. Hierbij zijn lunch en alle cursusmaterialen inbegrepen.

Meer weten?

Neem contact op met Willem Boersma. Mailen kan naar willem.boersma@pwconsulting.nl of bel naar het centrale nummer van PW Consulting. Dat is 0345-545060.