PW Store Optimizer

2-8% Groei van de omzet met de PW Store Optimizer. En ook nog eens binnen 4-8 weken Welke winkelketen wil dat nou niet? Combineer marketing en wetenschap en je krijgt op feiten gebaseerde retail.  Het gaat daarbij om het doen van gefundeerd operationeel onderzoek en het kunnen toepassen van econometrische modellen. Daarmee kun je de op feiten gebaseerde besluitvorming van managers ondersteunen. Dit betekent niet dat de traditionele marketingvaardigheden worden overgenomen door modellen. Maar het toepassen van deze modellen kan de marketingbesluitvorming wel naar een hoger niveau brengen.

Op basis van uitgebreid onderzoek, geavanceerde analyses en innovatief gebruik van de digitale consument footprint heeft PW Consulting een unieke, eenvoudig te implementeren oplossing ontwikkeld die de indeling van de winkelruimte optimaliseert voor elke productcategorie. Dit zorgt voor zo’n 2-8% groei van de omzet binnen 4-8 weken en het leveren van een directe bijdrage aan winst.

De PW Store Optimizer berekent de optimale hoeveelheid ruimte toe te wijzen aan elke productcategorie voor iedere individuele winkel. De PW Store Optimizer maakt gebruik van het historische koopgedrag om de relatie te bepalen tussen de ruimte die een assortimentscategorie krijgt en de omzet per klant voor elke winkel afzonderlijk. Op basis van deze relatie is het mogelijk om elke winkel te optimaliseren en de optimale ruimte toe te wijzen aan iedere categorie.

Kan dit echt? We zijn niet alleen overtuigd. Wij willen het bewijzen. We bewijzen het graag door turnkey op te leveren op basis van no cure no pay.